Wie ben ik

Even voorstellen!

Mijn naam is Evelyn Pieters (1968). Ik ben al langere tijd bezig met een holistische benadering van het begrip gezondheid. Gezondheid is niet alleen het afwezig zijn van lichamelijke en geestelijke klachten maar meer een algemeen welbevinden: het lekker in je vel zitten!

De eerste studie (2010) die ik volgde was aan de Hogeschool Hippocrates in Bloemendaal waar ik in het eerste basisjaar kennis mocht maken met o.a. fytotherapie, homeopathie, iriscopie. In het tweede jaar waarin ik me verder wilde specialiseren in homeopathie kwam ik erachter dat mijn timing niet de beste was. Het combineren van mijn studie met mijn thuissituatie (vier opgroeiende dochters) was net iets teveel gevraagd. Wel bleef ik verdergaan met mijn zoektocht naar andere manieren van het ondersteunen van het lichaam.

Zo kwam ik in aanraking met Healthcare Academy Den Hoek waar ik de cursussen Connectiesensor (2011) en Lecher-Antenne (2012) met succes heb afgerond. Met deze cursussen kon ik een goede diagnose stellen en samen met de inzet van fytotherapeutische, homeopathische middelen en supplementen mensen en dieren helpen met hun klachten. Het was mooi om vooral bij paarden te zien dat dit na een paar dagen positief resultaat gaf terwijl zij geen ‘last’ hebben van een placebo-effect. Maar omdat ik naast het inzetten van middelen ook graag een behandeling wilde kunnen bieden, ging ik op zoek naar een opleiding die, in mijn ogen, voor mijn cliënten de beste resultaten zou kunnen bieden en zodoende kwam ik bij acupunctuur uit.

Naar mijn idee kan je dingen niet los zien. Een symptoom bestrijden heeft vaak maar een tijdelijk effect. Onderdrukken is niet de oplossing. Het probleem, namelijk de oorzaak aanpakken, kan pas echt voor de oplossing en het verdwijnen van je klachten zorgen. Bij TCM (Traditional Chinese Medicine) werk je op die manier. Je helpt het lichaam zijn zelfhelende vermogen te activeren.

Mijn medische basiskennis heb ik afgerond in 2016 waarna ik ben begonnen met mijn driejarige opleiding Acupunctuur die ik heb mogen volgen bij het zeer goed aangeschreven Qing Bai en met succes heb afgerond. In 2020 heb ik Level 1 van Oersterk (Lifestyle) Academy en heb ik de zeer effectieve Dr. Tan methode gevolgd. Het jaar erna ben ik voor nascholing bij Qing Bai naar de cursus Auriculo therapie (ooracupunctuur) van Dianne Sommers geweest.

Mijn nieuwsgierigheid zorgt ervoor dat ik nooit uitgeleerd ben en naast mijn nascholingen voor acupunctuur volg ik diverse opleidingen, lees ik veel vakliteratuur om een vraagbaak te kunnen zijn voor mijn cliënten.