Ontspannen met Qigong

Qigong

Qi staat voor Energie en Gong staat voor cultivatie. Qi Gong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert om de lichamelijk en geestelijke gezondheid te verbeteren en te behouden.

De bewegingen van Qigong zijn rond, vloeiend en ontspannen en worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. De aandacht is naar binnen gericht, op het stromen van de Qi door het lichaam.

Qigong omvat helende oefeningen en bewegingen, meditatie, visualisatie en ademhalingstechnieken. Het kan door iedereen, jong en oud, beoefend worden en is eenvoudig en snel te leren. Ook met een lichamelijke beperking kunnen de oefeningen gedaan worden.

Qigong verlaagt stress, verbetert de emotionele staat waardoor men zich meer onder alle omstandigheden in zijn kracht voelt staan en het stimuleert de hersenen. Doordat het immuunsysteem wordt versterkt, heeft Qigong een preventieve werking tegen ziekten en verbetert het de gezondheid. Door de rust en ontspanning die ervaren wordt, kan men beter met stress omgaan en komt men emotioneel in balans.

Geïntresseerd?

Kijk of je in de buurt een adres kunt vinden. In Blaricum kun je Qigong beoefenen bij Zen Shiatsu. Elke woensdagochtend word er les gegeven van 9 tot 10 uur. Kijk op de site voor meer informatie: https://zenshiatsublaricum.nl/