Acupunctuur

Chinese wijsheid

TCM (wat staat voor Traditionele Chinese Geneeskunde) wordt al ruim 6.000 jaar onafgebroken uitgeoefend. Het is daarmee de langst aaneengesloten vorm van geneeskunde in de wereld. Het omvat verschillende disciplines (Kruiden, Moxa, Tuina etc.) Acupunctuur is een van de meest bekende disciplines.

Acupunctuur is een behandelingsmethode met (zeer) dunne naaldjes. Waarbij de focus niet ligt op de symptomen maar op de oorzaken van jouw klachten. En zonder bijwerkingen!

Zelfgenezend vermogen

TCM gaat ervan uit dat lichamelijke en geestelijke klachten worden veroorzaakt door verstoringen in de energiehuishouding van jouw lichaam. Met acupunctuur worden deze verstoringen hersteld. Zo stimuleert en activeert acupunctuur het lichaam en de geest om zichzelf te genezen.

Ruimschoots bewezen succes bij tal van klachten

Acupunctuur is dus holistische geneeskunde. Vandaar dat steeds meer mensen er voor kiezen. Acupunctuur heeft zijn succes ruimschoots bewezen bij de behandeling van onder meer: Allergieën, gewrichtsklachten, gynaecologie, hoofdpijn (klachten), huidklachten, KNO klachten, luchtwegen, mentale klachten, spijsvertering, urinewegen etc.

De lijst met klachten waarbij acupunctuur voor genezing of verbetering zorgt, is nagenoeg eindeloos. Bekijk de lijst die de World Health Organisation (WHO) heeft opgesteld.

Acupunctuur verbetert jouw hele energiehuishouding. Dus voel je je ook snel fitter en gezonder. Het heeft bovendien een preventieve werking. Het vergroot je natuurlijke weerstand, het verhoogt je pijngrens en het stimuleert je LEVENSLUST.