Goed begin van de dag. Start met een voedzaam ontbijtje.

Verschil in cultuur

Chinezen weten het allang. Ontbijt als een keizer, lunch als een edelman en dineer als een bedelaar. Wij Nederlanders nemen vaak niet de tijd voor een uitgebreid ontbijt en smeren snel een boterham die we dan onderweg naar ons werk in de auto of openbaar vervoer opeten. Chinezen zien dit anders. Ze ontbijten vaak warm om de spijsvertering op gang te brengen en uitgebreid om zo goed te beginnen met de dag.

Toch Nederlanders

Om niet helemaal ‘overstag’ te gaan en omdat we in een andere cultuur zijn opgegroeid volgt hieronder een goede start van de dag op zijn ‘Nederlands’ zodat je toch in een handomdraai wat gezonds op tafel zet.

Warm fruitontbijt Neem wat fruit wat je in huis hebt, bijvoorbeeld appels, peren en bak die in wat boter en kaneel in een pannetje. Voeg daar nadat het fruit wat zacht(er) is geworden wat bosbessen, frambozen of ander fruit aan toe. Hier kan je nog wat amandel meel of noten aan toevoegen en klaar is je ontbijt. Ook heerlijk met wat Kokosyoghurt!

Omelet met nori vellen Bak een lekkere omelet met groenten die je lekker vindt zoals spinazie, courgette, champignons, uien. Rol die op met nori vellen ertussen als een wrap en klaar is je voedzame ontbijtje! Ook heerlijk met zalm ertussen gerold!

Rustig de tijd nemen!

En misschien wel het allerbelangrijkste: neem rustig de tijd. Gehaast eten kan allerlei spijsverteringsproblemen veroorzaken. Dus eet met aandacht!